Catering – underskattat?

Catering  – underskattat?

I allmänhet finns en viss skepsis och negativ inställning till det som i dagligt tal kallas för catering. Vad detta beror på är inte helt glasklart och faktiskt en aning märkligt. Verkar mest handla om ryktesbaserade generaliseringar och överdrifter då catering ju är en del av restaurangbranschen och inte skiljer sig nämnvärt från en helt vanlig lunchrestaurang, om man bortser från transporteringen förstås. Men att en grillad kyckling skulle bli märkbart sämre av att förflyttas några kilometer hit eller dit känns inte särskilt sannolikt.Konferens i Malmö

Flera varianter

De flesta associerar nog catering med beställning av mat som levereras färdiglagad till en fest eller dylikt, och det är i många fall korrekt och kallas evenemangscatering. Dock finns det även andra varianter. Catering kan även erbjudas till privatpersoner och företag där måltider levereras hem eller till kontoret efter beställning online. Mobil catering är när mat serveras direkt från ett fordon och beställer man en kock som kommer hem och lagar maten är också det en typ av catering. Det är också vanligt att cateringföretagen erbjuder serveringspersonal och tar hand om hela eventet eller arrangemanget.

Viktigt med bra mat

Vid större sammankomster som konferenser, i lokaler utan närhet till restauranger, är catering mycket passande. Konferenser är förövrigt stora evenemang där mycket annat än mat skall samordnas och hinnas med på kort tid. På www.konferens-malmö.com kan man hitta mer information om just det, men det ingen tvekan om att skall konferensen bli lyckad måste maten och måltiderna vara av bra kvalité. Det finns ett stort utbud av mycket bra cateringföretag som genom hård konkurrens kan och vill leverera absolut bästa möjliga matupplevelse.