Förvara dina samlingar säkert

Som matintresserad har man ofta en samling eller två. Kanske samlar man på matbestick, flasketiketter, parmesanostar eller likörflaskor från Bulgarien. Oavsett så är det viktigt att tänka på – även i samlarruset som griper tag i dig då och då – att man också ska få plats hemma med allt man lyckats komma över. För att samtidigt inte behöva tjafsa för mycket med en eventuell partner, vars saker också behöver få plats i hemmet, kan ett alternativ vara att hyra ett förråd. Cormac AB sysslar med magasinering i Malmö och kan fixa alla dina samlingars framtid.

Trångt hemma Magasinering i Malmö

Oavsett om man bor i lägenhet eller i hus, så är det möjligt att det efter några års samlande börjar bli trångt. Matrelaterade samlingar som autentiska ölfat, fisktunnor från medeltiden och handbroderade bordsdukar, tenderar att bli relativt skrymmande – och kanske kommer det en tid då man inte får plats för sin samling hemma. Här är några exempel på platser där man kan försöka förvara sina prylar, innan man vänder sig till Cormac för professionell magasinering:

  • Städskåp (förutsatt att man kan förvara städgrejerna någon annanstans)
  • Garderober
  • Källarförråd
  • Vindsförråd
  • Köksskåp (beroende på samlingens storlek)

När dessa utrymmen är fulla, är det troligtvis dags att vända sig till någon som sysslar med att hyra ut förråd.

Bättre miljö

Ibland handlar det inte om platsbrist. Kanske har man gott om plats hemma att förvara sina älskade och mödosamt ihopsamlade samlingar, men det lämpar sig kanske inte att ha tretusen tändsticksaskar från olika restauranger hemma, eller en grupp med stora ölfat från Bayern eller andra saker, som helt inte smälter in i miljön hemma.

En del gamla saker kräver rätt temperatur för att inte falla sönder. En annan del behöver frisk luft och dagsljus, några kanske föredrar mörker och fukt för att spira. Ett magasin kan erbjuda exakt rätt miljö för rätt saker.

Det kan också vara så att man har en sambo, som inte uppskattar att lägenheten eller huset är fullt med dina samlingar. Det är trots allt inte alla som har samma estetiska smak, och som uppskattar när varenda ledig yta är smyckad med utställningsföremål från din samling. Då är det bättre att låta de värdefulla prylarna få hänga i ett magasin – med rätt förutsättningar för att de ska leva länge och väl.